Badass marathon met IBD!!!!

Melanie Hartog-Mourits
van totaal € 1.000 (77%)
Afgesloten

Ik ben Melanie ben 38 en heb al sinds mijn 15de die ziekte van Crohn. En al sinds een bijna 8 jaar heb ik een stoma. Na lang allerlei ellendige medicijnen gebruikt te hebben en veel ziek te zijn geweest heb ik een aantal jaar geleden mijn leven compleet omgegooid. Ben anders gaan eten en ben mentaal meer in balans gekomen door mindfulness. En ben ik gaan hardlopen. Ik heb het afgelopen jaar 4 halve marathons gelopen en het is nu tijd voor een hele. Niks stoer met IBD ik ga voor badass met IBD ;-)

Helaas weet ik hoe eenzaam het kan zijn om chronisch ziek te zijn en weer niet mee te kunnen doen. Gelukkig heb ik nu door mijn manier van leven al mijn vrijheid terug en kan ik doen wat ik wil. Zelfs een marathon lopen. Echter ben ik die eenzaamheid niet vergeten en begrijp ik hoe belangrijk zoiets als een IBDcoach is voor veel van mijn lotgenoten. Toen ik op mijn 15de mijn diagnose kreeg stond ik er alleen voor en kende niemand in mijn omgeving om iets aan te vragen. Het internet was toen ook nog niet zo ontwikkeld als nu. En daarom wil ik jou vragen om een bijdrage te leveren en het taboe en de eenzaamheid te doorbreken.

IBD hebben is topsport elke dag weer. Elke dag werken aan je lichaam. Elke dag de onzekerheid, elke keer pijn, elke keer is er weer iets. Dus geef, geef voor onderzoek, geef voor dit project.

Je mag natuurlijk ook gewoon geven omdat je te cool vind dat ik een marathon ga lopen ;-)

Kom je me aanmoedigen 16 oktober in Amsterdam?

Liefs Melanie

PS onder de donateurs verloot ik drie online mindfulness cursussen ;-)