Normal f2a093b312a858e8e7964883646faa86ae694a9b

Dans mee op 13 november

13 oktober 2016 15:37

Op 13 november organiseren Anneke en Jan van de Golden Eagle Line Dancers uit Den Haag een country- en linedancing evenement voor het goede doel. Met het evenement, dat plaats vindt in Honselersdijk, Zuid-Holland, willen zij geld inzamelen voor een betere behandeling van IBD. Een ziekte die zij van dichtbij kennen.

Lust en leven

Anneke voelt zich als een vis in het water in de wereld van het country- en linedancing. Samen met haar man Jan heeft Anneke een dansschool in Den Haag. “Een uit de hand gelopen hobby” noemt ze het zelf.  Als Anneke eenmaal over deze dans begint te praten, hoor je haar enthousiasme. Wat haar zo aantrekt in het country- & linedancing? “Ik word er heel vrolijk van. Het is een leuke vorm van bewegen. Laagdrempelig, mensen gaan vertrouwd met elkaar om en je komt via het dansen makkelijk met elkaar in contact. Het is alsof je met mensen over de hele wereld dezelfde taal spreekt.” Zo worden de choreografieën van haar man zelfs door dansers uit Taiwan en China uitgevoerd. Dit zien ze dan toevallig op YouTube.

Line Dance Workshops

Iedereen die deze dans beoefent, van beginner tot ver gevorderd, is welkom op 13 november.  Het zijn ook niet de minste choreografen die hun medewerking verlenen. Zij hebben speciaal voor het evenement dansen geschreven die zij in workshops uitleggen. “Tot die tijd zijn de choreografieën onder embargo. De dansers ontvangen op de dag zelf de danssheets. Zo kunnen de deelnemers ook na 13 november de dansen nog uitvoeren”, aldus Anneke.

Meer kennis over chronische ziekten

Anneke wil met de opbrengst van het evenement bijdragen aan meer onderzoek naar IBD. Ze vertelt over haar dochter, die zowel PSC als colitis ulcerosa heeft. Het werd ontdekt in het Erasmus MC, nadat ze doorgestuurd was vanuit een Haags Ziekenhuis. “Toen kon ze pas behandeld worden”, vertelt Anneke. “Het is zo belangrijk dat er meer kennis over PSC en colitis ulcerosa komt. Je ziet het niet aan de buitenkant, maar als ze een beroep op mij doet, weet ik meteen dat het niet meer gaat en het “stoort” in haar lichaam. Ze is altijd moe en kan haar werk in de horeca niet meer doen. Ze is begin dertig en arbeidsongeschikt.” Op 13 november is ze weer voor één keer achter de bar te vinden.

De opbrengst komt uit de verkoop van kaarten, verkoop van loten, opbrengst van de catering en de kraampjes, waar allerlei mooie spullen in countrystyle worden verkocht. Inmiddels is het evenement al bijna uitverkocht. Wil je nog meedoen? Reserveer dan snel je plek via annekevantiggelen@gmail.com.

Je kunt het evenement ook steunen met een donatie.