Normal 1c08d161b62e2c8b0c566e7b073323be3ad25099

Melanie haalt 770 euro op met Badass marathon met IBD!

17 oktober 2016 09:07

Melanie (38) liep afgelopen zondag haar eerste marathon en zamelde hiermee 770 euro in voor een betere behandeling van IBD. Een hele prestatie, maar voor haar een logische stap. Ze heeft zelf sinds haar 15e de ziekte van Crohn en al bijna 8 jaar een stoma. Inmiddels gaat het goed met haar, maar ze is nog niet vergeten hoe eenzaam ze kon zijn toen ze nog veel ziek was. Het taboe doorbreken én meer bekendheid aan chronische darmziekten geven vindt ze daarom ook belangrijk. Als onderdeel daarvan verscheen dit najaar haar verhaal in de ‘Lekker Gezond’ special van het magazine 100%NL. 

      

Vrijheid terug

De kracht die Melanie laat zien met haar verhaal is inspirerend. “Na lang allerlei ellendige medicijnen gebruikt te hebben en veel ziek te zijn geweest, heb ik een aantal jaar geleden mijn leven compleet omgegooid. Ik ben anders gaan eten en mentaal meer in balans gekomen door mindfulness.” Acht jaar geleden, nadat ze haar stoma had gekregen, begon ze met hardlopen. “Maar ik kwam niet eens de straat uit, en dat was nog geen 200 meter!” Het afgelopen jaar rende ze 4 halve marathons. De marathon van Amsterdam is voor haar dan ook geen #stoermetIBD-actie, maar ‘Badass met IBD’!

“Helaas weet ik hoe eenzaam het kan zijn om chronisch ziek te zijn en weer niet mee te kunnen doen. Doordat je vaak buikpijn hebt, nooit weet wanneer het komt en het altijd weer anders is, ben je heel erg geïsoleerd. Gelukkig heb ik nu door mijn manier van leven al mijn vrijheid terug en kan ik doen wat ik wil. Zelfs een marathon lopen.”

Tegenwoordig helpt Melanie ook anderen als coach en het geven van lessen in mindfulness. En traint ze al weer voor het volgende doel: de Polar Circle Marathon.

Wil je net als Melanie in actie komen voor #stoermetIBD?  Maak je eigen actie aan op www.stoermetibd.nl.

Je kunt Melanie’s actie ook nog steeds steunen met een gift via https://www.stoermetibd.nl/actie/melanie-hartog-mourits