Normal 6070192015915c1e0c7eacc7f534c51e41260fd6

Dansen voor buikpatiënten tijdens het Country- & Line Dancing Event

07 december 2016 08:36

Anneke en Jan van Tiggelen van de Golden Eagle Line Dancers uit Den Haag, organiseerden op zondag 13 november een Country- & Line Dancing Event voor het goede doel. Met het evenement zamelden zij ruim € 1.000,- in voor een betere behandeling van IBD (Inflammatory Bowel Disease), in het kader van een campagne voor de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) en de Maag Lever Darm Stichting.


Anneke, Jan en medeorganisator Marja Urgert kijken terug op een zeer geslaagd evenement. ‘Het was een grandioze dag. Van beginner tot ver gevorderde danser, iedereen was welkom. Het animo was dan ook heel hoog: maar liefst 110 deelnemers dansten met ons mee. We hebben medewerking gekregen van bekende choreografen, die speciaal voor het evenement dansen hebben geschreven die in workshops uitgelegd werden’, aldus Anneke. Met de opbrengst van het evenement wil Anneke bijdragen aan meer onderzoek naar IBD. Een ziekte die zij van dichtbij kent: haar dochter heeft zowel de spijsverteringsziekte PSC als Colitis Ulcerosa. De opbrengst wordt besteed aan een tool die ziekenhuizen gebruiken om de zorg voor mensen met chronische darmontstekingsziekten te verbeteren.

  #stoermetIBD
Het Country- & Line Dancing Event is onderdeel van de campagne ‘#stoermetIBD’, een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting en de CCUVN. Zij roepen mensen met een chronische darmontstekingsziekte op om in actie te komen voor een betere behandeling. Vanuit de campagne hebben tientallen patiënten zich gemeld. Tot nu toe hebben alle actievoerders samen ruim 11.000 euro ingezameld voor de verdere ontwikkeling van ‘mijn IBD coach’, een tool die ziekenhuizen gebruiken om de zorg voor patiënten met een chronische darmontstekingsziekte te verbeteren.