Normal f99dfab7b59e70472f67aba5334196f78d4376de

Schaatsen op de Weissensee voor #StoermetIBD

06 maart 2017 12:52

Afgelopen januari kwam Ploeg Weissensee in actie tijdens de Alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk. Een aantal leden van de ploeg waagden zich aan de uitdaging van 200 kilometer om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte van Crohn. In zware omstandigheden moest tot het uiterste worden gegaan om uiteindelijk een fantastisch bedrag op te halen.

Deelneemster Linda Turk: “We besloten met deze sportieve uitdaging geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte van Crohn, een chronische darmontsteking. Bij een aantal leden van de ploeg komt deze ziekte voor in de familie.'' De dappere schaatsers werden door de andere teamleden van Ploeg Weissensee ondersteund met de broodnodige verzorging en fanatieke support.

Omdat voldoende natuurijs voor de Tocht der Tochten in Nederland vaak uitblijft, wordt al sinds 1989 uitgeweken naar de Weissensee, een schitterend 12 kilometer lang bergmeer in Oostenrijk. Maar ook hier bleken de omstandigheden dit jaar verre van optimaal. Linda vervolgt: ‘’Het spande erom of we nog op tijd zouden zijn voor de laatste doorkomst om door te kunnen gaan richting de finish. Het feit dat we schaatsten voor dit mooie doel gaf ons die extra drive waardoor het uiteindelijk net lukte, met nog slechts drie minuten op de klok!”

Het gehele team liet zich sponsoren via het actieplatform #Stoer met IBD, een samenwerkingsverband van de Maag Lever Darm Stichting en patiëntenvereniging CCUVN (Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland) voor meer bekendheid rond IBD, verbetering van voorlichting en onderzoek naar de oorzaak van IBD. Alle inzet van Ploeg Weissensee werd uiteindelijk beloond met een fantastische opbrengst van € 3.385,-. Linda spreekt namens het hele Ploeg Weissensee-team: ‘’Wat een prachtig, mooi bedrag is het geworden. Fantastisch! Heel veel dank aan alle donateurs die dit mogelijk hebben gemaakt.”