Stoer met IBD 2016 - mijnIBDcoach

Streefbedrag behaald
van totaal € 20.000 (111%)
Afgesloten

In 2016 is de opbrengst van StoermetIBD gedoneerd aan mijnIBDcoach


MijnIBDcoach: de zorg verbeteren en patiënten ondersteunen

MijnIBDcoach is een beveiligde en persoonlijke pagina op internet, speciaal voor mensen met IBD. Met mijnIBDcoach kunnen patiënten een behandeling op maat krijgen. Geen standaardbehandeling maar een behandeling die helemaal is afgestemd op de patiënt. Daarnaast willen we met mijnIBDcoach bereiken:

  1. Het verhogen van de patiënttevredenheid
  2. Verbeteren van de communicatie tussen zorgverlener en patiënt
  3. Kennis en inzicht vergroten van de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa

 

"Ik vind het vooral fijn dat ik snel contact kon opnemen toen het minder goed ging. Ik heb het gevoel dat ze me makkelijker in de gaten kunnen houden. - Philomène (56), patiënt.
"Ik vind het een uitkomst en het bespaart ook nog eens de tijd en de kosten van het reizen." - Jessica van Eijk-Rog (26), patiënt.
Jaf ccuvn jessica van eijk 1

 

Waarom is er geld nodig voor mijnIBDcoach?

Momenteel zit mijnIBDcoach nog in de testfase, maar de eerste resultaten zijn positief! Om het voor alle 89.000 patiënten beschikbaar te maken én verder te kunnen ontwikkelen, is veel geld nodig. Kom ook in actie of doneer! 

 

 "Door mijnIBDcoach worden patronen zichtbaar, is er een strakke monitoring en kan de patiënt systematisch goed gevolgd worden. Ook helpt het bij het preventief signaleren van risico's en gezondheidsverandering waardoor complicaties kunnen worden voorkomen." - Marin de Jong, arts-onderzoeker maag-darm-leverziekten in het MUMC+.
Marin de jong foto
"Wat vooral belangrijk is, is dat patiënten door mijnIBDcoach veel meer regie krijgen. Ze kunnen zelf bepalen wanneer ze wat doen en hoeven minder vaak naar het ziekenhuis. Dat ervaren patiënten als heel waardevol en geeft veel vrijheid". - Marthe Verwey, verpleegkundig specialist IBD in het LUMC.
Jaf ccuvn marthe verwey

Dave Dielissen

acties@mlds.nl